www.multipistes.org
Beginpagina


More pictures


Calendar & News
<<   april 2020   >>
motuwethfrsasu
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
there is no event scheduled for this monthcontact@multipistes.org
The MultiPistes Project

Een samenwerkingsproject in verschillende etappes


MultiPistes
MultiPistes is een samenwerkingsplatform dat bestaat uit artistieke projecten, lokatie-specifieke evenementen en publicaties. Het project beoogt wisselwerkingen te creëren tussen moderne kunst en het grote publiek, een nieuw publiek te engageren, en te reflecteren op verschillende politieke en culturele omstandigheden. MultiPistes bestaat uit:

  • tentoonstellingen en andere artistieke evenementen met belevingen in verschillende landen, inclusief o.a. Marokko, Nederland, Egypte, Zuid-Afrika en Spanje;
  • twee conferenties met reflecties op en uitwisseling van ideeën over de curatoriële benaderingen en over het netwerken zowel binnen als buiten culturele instellingen. De eerste conferentie is aan het begin van het project in Rabat gehouden. De tweede vindt plaats in Amsterdam aan het eind van MultiPistes;
  • een reeks publicaties gerelateerd aan ieder kunstproject, en een algemene publicatie van alle curatoren en genodigde schrijvers met kritische analyses van de curatoriële methoden; en
  • deze website, met informatie en documentatie van ieder project. Daarnaast zal deze website ruimte bieden aan twee op internet gebaseerde projecten.

De aanduiding ‘MultiPistes’ is geïnspireerd door een Franse term die voor muziekopnames middels meervoudige sporen (‘pistes’) gebruikt wordt. In ons geval betreft het een project door verschillende curatoren die gelijktijdig opereren en op elkaar inwerken.

Curatoren : Bassam El-Baroni, Elvira Dyangani Ose, Khwezi Gule, Abdellah Karroum, Eline van der Vlist, en Sandrine Wymann.

Kunstenaars en Auteurs : Youssouf Amine Elalamy & Philippe Délis, Lucy Azibuike, Dineo Bopape, Seamus Farrell, Donna Kukama, Marian Kunonga, Latifa Laâbissi, Jimmy Ogonga, Younès Rahmoun, Daniel Roth, Toyin Sokefun-Bello & Uchechukwa James-Iroha, Sonia Sultuane, Stephen Wilks, en Carlo Zanni.

Plaats en Context : Alexandria (EGY), Amsterdam (NL), Canary Islands & Southern Spain (ES), Countryside (NL), Martil (MA), Rabat (MA), Rif mountains (MA), Rotterdam (NL), Route between NL-MA, Tangiers (MA), het worldwide web.

MultiPistes is, zonder geopolitieke overwegingen, gebaseerd op de verschillende strategieën van de kunstenaars en hun relatie tot elkaar binnen een internationale context. De rode draad die door alle projecten loopt, is het verlangen om op en binnen het dagelijkse leven een creatieve impact achter te laten. De projecten die een breed mediaal spectrum bieden, zullen over het algemeen buiten het reguliere kunstkader plaatsvinden.

Met MultiPistes kan het publiek kunstprojecten in wording ervaren. Het project is een afspiegeling van de eigentijdse huizen in veel landen – gebouwd met een grenzeloze structuur. Op het dak, de stalen constructie in gereedheid voor een volgende etage – als het zover is.

MultiPistes vindt plaats van mei 2007 tot januari 2009

Met veel dank aan het Fonds BKVB, Amsterdam in het kader van het project Intendant Culturele Diversiteit.