www.multipistes.org
Beginpagina


More articles
More pictures


Calendar & News
<<   february 2020   >>
motuwethfrsasu
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
there is no event scheduled for this monthcontact@multipistes.org
Dineo Seshee Bopape, Tiago Borges da Silva and Uche-James Iroha | Terrain Vague

Curator: Elvira Dyangani Ose
Plaats: Las Palmas de Gran Canaria

Introductie
Dit project is een reflectie op stedelijke leegtes, door een stad, de inwoners, en het dagelijkse leven in kaart te brengen. In Terrain Vague onderzoeken Toyin Sokefun-Bello en Uchechukwa James-Iroha gebieden en leefgemeenschappen om op die manier meervoudige moderne verhaallijnen op te bouwen als inventaris van de gefragmenteerde stad. De kunstenaars, leden van het collectief Depth of Field (DOF), hebben dit eerder al gedaan in de stad waar ze allemaal wonen, Lagos in Nigeria. Vanaf de oprichting heeft dit collectief onderzoek gedaan naar de leegte tussen de mens en de stad, en tussen de inhoud en de vorm van hun kunst.

Een ’Terrain Vague’ is volgens architect en professor Ignasi de Solá-Morales de vorm van de leegte, een oneindig gebied. Een reeks leegten buiten de post-moderne ritmes van de stad...

Verlaten gebieden, oude architectuur, vervallen gebouwen, de plaatsen buiten de systematiek van vandaag, vormen in dit project de fysieke weerrgave van de grote veranderingen die plaatsvinden in de hedendaagse maatschappij. Het project daagt de kunstenaars uit om hun geografische grenzen te verleggen en om in bepaalde Europese steden andere stedelijke intensiteiten, openbare ruimtes en gemeenschappen vast te leggen en te onderzoeken hoe vraagstukken over culturele identiteit onze beleving van de omgeving veranderen.