www.multipistes.org
Beginpagina


More pictures


Calendar & News
<<   october 2018   >>
motuwethfrsasu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
there is no event scheduled for this monthcontact@multipistes.org
Carlo Zanni | No Shape Stays Innocent

Curator: Bassam El-Baroni
Plaats: Alexandrië (EGY), Nederland, en op het internet

Datum: 25 december 2007 - 2 januari 2008 (Alexandrië)
Introductie
Al vanaf het eind van de jaren negentig is – na een lange experimentele fase – kunst die gebruik maakt van computer interface technologie steeds zichtbaarder geworden op de internationale kunstpodia. Om allerlei redenen komen internet kunstprojecten momenteel haast niet voor in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, behalve in een paar gevallen waarbij internet gebruikt wordt als archief.

Dit project stelt zich vooral ten doel om de positie van internetkunst opnieuw te belichten in directe relatie tot de sociaalpolitieke achtergrond. Wat gebeurt er als de achtergrond van een internetkunstproject verschuift van Europa of Amerika naar Noord-Afrika of het Midden-Oosten?

Aan het eind van 2007 verbleef de kunstenaar Carlo Zanni, die normaal in Milaan en New York woont, meer dan een maand in Alexandrië. Zijn verblijf daar bood Zanni de kans om samen te werken met Egyptische scenaristen, acteurs en filmprofessionals om de eerste interactieve internetfilm in de Arabischsprekende wereld te maken.

Het project bestaat uit een aantal onderling verbonden elementen en programma’s waaronder de uiteindelijke film, die op de speciaal ontworpen website geplaatst en vertoond wordt, plus twee samenhangende tentoonstellingen in Alexandrië en Amsterdam, een serie introductiecampagnes, een publicatie met achtergronden van het project en ten slotte verschillende presentaties door de kunstenaar.

Zie:

My Temporary Visiting Position from the Sunset Terrace Bar

The Possible Ties between Illness and Success